Selecteer een pagina

Graafmachines zijn een onmisbaar onderdeel van de bouw- en constructiewereld. Ze worden gebruikt voor het graven van funderingen, het verplaatsen van zware materialen en het uitgraven van bouwputten. Er zijn verschillende soorten graafmachines die elk hun eigen specifieke toepassingen hebben. In deze blog zullen we een kijkje nemen naar de verschillende soorten graafmachines en hun toepassingen.

Minigraafmachines

De minigraafmachine is een compacte en wendbare machine die voornamelijk gebruikt wordt voor het uitgraven van kleine bouwputten en het verplaatsen van materialen op krappe bouwplaatsen. Door zijn kleine formaat kan hij gemakkelijk manoeuvreren en op moeilijk bereikbare plaatsen komen. De minigraafmachine is ook ideaal voor het werken in stedelijke gebieden waar ruimte beperkt is. SMT.network biedt een breed scala aan minigraafmachines van verschillende merken en groottes.

Midigraafmachines

De midigraafmachine is een iets grotere versie van de minigraafmachine en wordt voornamelijk gebruikt voor middelgrote bouwprojecten. Hij is krachtiger en heeft een groter bereik dan de minigraafmachine, waardoor hij geschikt is voor het graven van diepere bouwputten en het verplaatsen van zwaardere materialen. De midigraafmachine is ook uitgerust met verschillende uitrustingsstukken, zoals een breekhamer of een sorteergrijper, waardoor hij multifunctioneel inzetbaar is.

Longreach graafmachines

De longreach graafmachine is een speciale versie van de graafmachine met een extra lange arm. Deze machine wordt voornamelijk gebruikt voor het uitgraven van diepe en brede bouwputten, zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van kanalen en rivieren. Door zijn lange arm kan hij op grote afstand graven en is hij ideaal voor projecten waarbij een grote reikwijdte vereist is. 

Ontdek de veelzijdigheid van graafmachines

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende soorten graafmachines die elk hun eigen specifieke toepassingen hebben. Of je nu een kleine bouwput moet uitgraven of een groot project moet aanpakken, er is altijd een graafmachine die aan jouw eisen voldoet. Bij SMT.network vind je een ruim aanbod aan nieuwe en gebruikte graafmachines van topmerken. Neem een kijkje op onze website en ontdek de veelzijdigheid van graafmachines!