Selecteer een pagina

Het kiezen van een dekbed kan een verwarrend proces zijn, vooral wanneer jou niet precies weet wat jou wilt en de verkoper het verschil tussen elk type model niet kan verklaren. Vaak kopen mensen een dekbed gezien alleen het uiterlijk. Maar naast het feit dat het een onderdeel is van jouw slaapkamerinrichting, zal een comfortabel dekbed jou ook helpen om beter te slapen.

Daarom hebben we in de post van vandaag een aantal tips voor het kiezen van het beste dekbed voor jouw bed gescheiden. Vergeet niet dat hoge prijzen niet synoniem zijn met kwaliteit, en het kopen van een duur, ongemakkelijk dekbed zal alleen maar afbreuk doen aan jouw comfortniveau. Bekijk dus onze tips voor het kiezen van een dekbed voor jouw bed!

Kies jouw comfortniveau

Wat betreft het gewenste comfort zijn er drie opties: zomer, 4 seizoenen en winter. Ieder heeft een ander vulgewicht – hoe zwaarder het dekbed, hoe warmer het is. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat de zwaardere quilt niet noodzakelijkerwijs meer comfort biedt dan de andere quilts, maar gewoon meer opwarmt.

Als je dus meestal in een koudere omgeving slaapt, zal een zwaarder gevuld dekbed beter en – misschien – comfortabeler zijn. Nu, als jou liever in een warmere omgeving slaapt, zal de lichtere logischerwijze comfortabeler en koeler zijn.

Meer details over de soorten dekbedden:

Zomer: voor warmere omgevingen, omdat het dunner en koeler is.

4 seizoenen: ontworpen voor het comfort van het hele jaar door in woningen die gewoonlijk het hele jaar door op een gemiddelde temperatuur worden gehouden.

Winter: voor wie het huis het hele jaar door op koudere temperaturen wordt gehouden.

Kies het juiste dekbed voor het klimaat!


Zoals we hebben gezien zijn 4-seizoenen dekbedden het hele jaar door geschikt, maar zelfs het warmste dekbed kan enkele maanden dienst doen, afhankelijk van de regio waar jou woont en de zorg die het krijgt, natuurlijk.

Onderzoek ook de beschikbare materialen en de voordelen die elk van hen biedt. Sommige synthetische microvezeldekbedden kunnen bijvoorbeeld geweldig zijn voor mensen met een allergie, terwijl zijden dekbedden luxueuzer en zachter kunnen zijn.

Jou zult een paar minuten van jouw tijd besteden aan onderzoek, maar het juiste dekbed voor jou gaat 10 tot 20 jaar mee, dus de uiteindelijke keuze is uiterst belangrijk.

Hoe verzorg je het dekbed?

Zoals gezegd gaat een dekbed, met de nodige zorg, 10 tot 20 jaar mee. Volg daarom altijd de reinigingsinstructies op het etiket. De meeste dekbedden zijn wasbaar en jou kunt ze zowel met water wassen als drogen.

Om jouw dekbed te beschermen tegen elke vorm van stof of lichaamsmateriaal, kunt jou een dekbedovertrek kopen en gebruiken. Maar vergeet niet dat het gebruik van een dekbedovertrek niet betekent dat het minder vaak hoeft te worden schoongemaakt.

Conclusie

Een goed dekbed is echt de investering waard. Zorg er dus voor dat jou het juiste model kiest voor jouw omgeving en behoeften. Doe ook wat je kunt om de levensduur van je dekbed te verlengen!

Bron: Lion Beddenshop