Selecteer een pagina

Nog een paar maanden de kou uitzitten en we kunnen weer genieten van al het moois dat het voorjaar en de zomer te bieden hebben. Dit zijn bij uitstek de momenten waarbij mensen maximaal genieten van het moois dat hun tuin te bieden hebben. Als je op zoek bent naar een nieuwe tuin set kan je dan ook al binnenkort naar de tuincentra als deze weer open zijn. De wintercollectie maakt snel plaats voor tuinmeubelen. Maar hoe bepaal je welke set je aanschaft? De keuze is immers zo groot en je koopt iets waarmee je meerdere jaren mee wil doen. Let daarom op de volgende dingen voordat je wat koopt.

Materialen

Om niet overweldigd te worden bij het grote aanbod aan tuinmeubelen in de woon boulevards is het makkelijkste onderscheid waarmee je kunt beginnen de keuze voor het materiaal. Als je immers weet welk materiaal je zoekt kan je al veel van je lijstje afstrepen. Een aantal veelgebruikte materialen voor tuinmeubelen zijn wicker, hout en kunststof. Wicker heeft als voordeel dat het licht is en je de meubels daarmee makkelijk binnen je tuin te verplaatsen zijn. Hout daarentegen zorgt voor een stoere uitstraling maar heeft daarbij ook meer onderhoud nodig. Tot slot is kunststof erg geschikt voor tuinmeubelen omdat dit weinig onderhoud nodig heeft en daarnaast erg lang mee gaat.

Stijl

Goed, je hebt bepaald uit welk materiaal jouw tuin set gemaakt moet zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Wist je dat je met je tuin diverse stijlen op kan, net zoals je dat binnenshuis ook kan? Modern, Ibiza of modern, je kan het allemaal doorvoeren in je tuin. Welke stijl bij je past is erg persoonlijk. Vind je het moeilijk om te bepalen wat jouw smaak precies is? Laat je dan vooral eens informeren door de medewerkers van een woonboulevard, zij kunnen je hierin verder wegwijs maken.

Type set

Dan tot slot nog de vraag, wat zoek je in je tuinmeubelen? Tuinmeubel sets zijn er in loungevorm die ideaal geschikt zijn om te zonnen, of juist de varianten waarmee je grote groepen kan laten mee eten. Daarnaast kan je natuurlijk kiezen tot een combinatie van ontspannen en tafelen.