Selecteer een pagina

Een tafel is een van de meest voorkomende meubelstukken. Tafels zijn namelijk erg handig om je te helpen bij het doen van veel dingen, van eten tot werken. De meeste mensen zullen dus zeker hun eigen tafels in huis hebben voor verschillende doeleinden. Het kan echter zijn dat de tafel met het door jou gewenste ontwerp niet beschikbaar is in je favoriete meubelwinkel. Als dit het geval is, is je enige optie om je eigen tafel te ontwerpen en een timmerman hem te laten maken. Het zal niet moeilijk zijn om een ​​timmerman Amsterdam te vinden als je in de stad woont, want het is een grote stad waar veel timmerlieden hun bedrijf hebben. Er zijn echter drie factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je je eigen tafel ontwerpt. Hier zijn ze.

Denk aan het hout dat je gaat gebruiken

De eerste factor is het hout dat je gaat gebruiken. Veel mensen zeggen dat het gebruik van dure materialen zoals eiken en mahonie geen goed idee is, omdat ze kwetsbaar zijn voor krassen en deuken. Als je wilt dat je tafel vele jaren meegaat zonder zijn oorspronkelijke schoonheid te verliezen, dan is het de moeite waard om wat meer geld te investeren in duur hout. Wil je iets goedkopers, dan kun je altijd nog grenen of populier kiezen.

Houd rekening met het type tafelpoten

De tweede factor is het type poten. Dit omvat het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en hun vorm. Houd er rekening mee dat de vorm van de poten van invloed is op hoeveel ruimte je tafel inneemt en hoe deze er in het algemeen uitziet. Als je bijvoorbeeld een kleine eetkamer hebt met een houten vloer, dan zijn ronde poten meer dan geschikt voor zo’n plek.

Houd rekening met de grootte van de tafel

De derde factor is de grootte van je tafel. Hij kan kleiner of groter zijn, afhankelijk van hoeveel mensen er gaan zitten en ook hoe groot je kamer is. Bij het ontwerpen van een eettafel kun je zowel een meetlint als enkele papieren of kartonnen modellen gebruiken om de juiste maat van de tafel te bepalen.