Selecteer een pagina

Wanneer je gaat voor een industriële stijl, moet je er natuurlijk wel helemaal voor gaan. Het mooiste is het wanneer er tot in de details aan de industriële stijl gedacht is en daardoor het hele huis in stijl is. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar een aantal manieren die er voor kunnen zorgen dat het geheel in industriële stijl is. Bijvoorbeeld door het gebruik van een Industriële draaideur.

Industriële draaideur woonkamer
De stijl van industrieel kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen. De boventoon wordt gevoerd door beton, hout en metaal. Metaal kan natuurlijk ontzettend mooi verwerkt worden in een draaideur. Een industriële draaideur is dan ook de ideale toevoeging aan een industrieel interieur. Een draaideur geeft namelijk verschillende effecten. Allereerst geeft het een chique effect omdat het echt een erecatcher is. Wie heeft er nou een industriële draaideur in de woonkamer? Daarnaast creëer je met een een industriële draaideur nog meer het effect van een industriële uitstraling. Het materiaal wat gebruikt wordt voor de draaideur past namelijk perfect bij de rest van de stijl. Wanneer je dus een industriële draaideur neemt, weet je zeker dat je een prachtige industriële uitstraling geeft aan de woonkamer.

Andere manieren om een industriële uitstraling te krijgen
Daarnaast kun je de industriële deur natuurlijk combineren met een hoop andere dingen om dat echte industriële effect te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels. Er zijn verschillende soorten hout die een industrieel effect geven. Een bekende houtsoort is steigerhout. Wanneer je bijvoorbeeld een tafel of kast van steigerhout toevoegt aan het interieur, creëer je hiermee een mooi effect. Ook metalen objecten zorgen voor een mooie uitstraling in de industriële woonkamer. Denk aan een metalen tv-kast of een tafel waarin juist hout met metaal gemengd wordt.

Qua verf of behang kun je het al gauw vinden in verschillende grijstinten. Een betonnen muur geeft een ontzettend gaaf effect en deze zal ook nog eens mooi bij de industriële draaideur passen. Verdere koele tinten als blauw en blauwgrijs zorgen voor een algehele industriële look. Accessoires kunnen bestaan uit fotolijstjes gemaakt van dezelfde materialen, zoals hout en metaal. Bloempotten gemaakt van beton zullen daarnaast nog een extra industriële tint geven aan het geheel. Wanneer je dan verdere accessoires combineert met het metaal van de draaideur, kun je eigenlijk niet verkeerd gaan. Denk hierbij aan kaarsenstandaards of andere metalen objecten.

Tot slot
Wanneer je dus een echte industriële uitstraling wil hebben, is een industriële draaideur in de woonkamer een absolute aanrader. Aangezien de deur een ontzettende eyecatcher is, zal iedereen jaloers zijn op de woonkamer. Verdere combinaties van meubels en wat je op de muren ook maar wil nemen, zullen de woonkamer alleen maar afmaken.

Bron: superrenovatie.nl