Selecteer een pagina

Als je op zoek ben naar een nieuwe kast voor jouw woonruimte, dan is een schuifdeurkast een uitstekende keuze. Een kledingkast met schuifdeuren is ideaal voor in de slaapkamer, maar ook in uw werkkamer kan een schuifdeurkast heel erg praktisch zijn. Heb je een kast nodig om jassen, tassen en schoenen netjes in op te bergen, dan is ook in de gang of in de hal een schuifdeurkast een goede uitkomst.

Opgeruimd staat netjes

Een schuifdeurkast is niet alleen erg mooi, maar staat ook heel netjes en zorgt daarom voor rust in de woonruimte. En wie heeft daar nu geen behoefte aan? Het is een goed alternatief voor een open boekenkast in bijvoorbeeld de werkkamer. Je kunt makkelijk bij al je spullen, maar toch staat alles uit het zicht. U kunt ook uw kapstok vervangen met een schuifdeurkast, dat staat een stuk opgeruimder.

Ruimtebesparend

Vooral als je een kleine woonruimte hebt, is het een goed idee om een schuifdeurkast aan te schaffen. Wanneer je een schuifdeurkast toevoegt aan een kamer, bespaar je namelijk veel ruimte, omdat je geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren. In de slaapkamer bijvoorbeeld kun je een kledingkast met schuifdeuren dicht bij het bed zetten. Je kunt dan zelfs nog een nachtkastje kwijt, omdat de deuren opzij schuiven. Dit geldt natuurlijk ook voor andere ruimtes; met een schuifdeurkast kan je veel meer kanten op dan met een kast met deurtjes. En dat is niet alleen welkom in een kleine ruimte, want ook in een grote woning is extra ruimte natuurlijk erg fijn.

Voor elk wat wils

Schuifdeurkasten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Je kunt voor heel neutraal gaan en voor wit kiezen, of juist een mooie kleur. Ook zijn er schuifdeurkasten met een houten ‘look’. Wat je kiest, hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaak en de stijl van je woonruimte. Vaak kun je een schuifdeurkast zelf samen stellen en bepalen hoe jij wilt dat de buitenkant en binnenkant er uit komt te zien. Er zijn kant en klare modellen in een standaard maat, maar je kunt de kast ook op maat laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast tot aan het plafond, dat is nog eens echt ruimte besparen en je hoeft je ook geen zorgen meer te maken om stof bovenop je kast. Ook de breedte kun je mooi afstemmen met de breedte van jouw muur. Veel succes in jouw zoektocht naar de ideale schuifdeurkast!