Selecteer een pagina

Nadat woningen rondom geïsoleerd zijn, worden vervolgens de laatste lekken gedicht. Menig gebouw heeft al gevelisolatie en dubbel glas, wat rest is de buitendeuren. De reden waarom de deuren ook geïsoleerd moeten zijn is bekend. Zo houden de deuren in de winter de warmte binnen en in de zomer de koelte. Hierdoor bespaar je energie. In de winter hoef je op deze manier niet zoveel te stoken en in de zomer hoeft de airco niet hard te werken. Lees in deze tekst wat voor isolerende buitendeuren er zijn.

Bespaar het milieu, neem gelijk onderhoudsvrij

Als de houten buitendeuren vervangen worden, kies dan gelijk voor een onderhoudsvrije buitendeur. Een houten deur moet om de zoveel jaar een nieuwe laklaag krijgen om houtrot te voorkomen. Wanneer je overgaat op een isolerende buitendeur ben je daar vanaf. Er zijn goede isolerende buitendeuren te koop van kunststof. Met zo’n deur ben je voor altijd klaar, want het is niet meer dan schoonmaken. Dit type deur hoef je nooit meer te schuren en lakken. Mocht je niet zo van kunststof deuren zijn, bij een aluminium deur heb je dezelfde voordelen.

Isolerende deur kiezen, let goed op de U-waarde

Het is al lang bekend dat het om het totaalplaatje gaat. Decennia terug kwamen er voorzieningen in de handel om de brievenbus zo te maken dat daar geen warmte ontsnapte. Het was voelbaar dat het in de winter bij de brievenbus koud was. Er kwamen een soort brievenbus met tweede kleppen. We weten sindsdien dat isoleren om het totaal gaat. Dankzij de U-waarde is dat nu bepaald. Bij een isolerende deur hoort een kozijn. Deze moet ook isoleren en tussen de muur en het kozijn moeten geen kieren zijn. Als er een ruit in de deur zit moet dat dubbel, triple of zelfs HR ++ glas zijn. Door dit alles is de U-waarde de norm, en hoe lager het getal, hoe beter de isolerende werking van het totaal. Een isolerende deur aanschaffen voor je woonhuis is nu makkelijk.

Gratis stockfoto met architectuur, carport, dak