Selecteer een pagina

Ben je van plan om een douche aan te schaffen, maar weet je niet waar te beginnen? Of wil je jouw oude douche vervangen door een nieuwe? Dan kies je best een douche met een draaideur en hieronder lees je waarom deze douches zo goed zijn.

Verschillende deuren

Je hebt verschillende soorten deuren die je kan toepassen bij een douche. Zo heb je ten eerste al een schuifdeur. De naam zegt het al zelf: Je schuift de deur opzij en stapt dan pas in de douche. Het grote nadeel bij een schuifdeur is dat het toch redelijk veel ruimte vereist in je badkamer. Dus als je een kleine badkamer hebt, is deze niet aanbevolen om te gebruiken. Daarnaast heb je ook een vouwdeur. Deze vouwt zichzelf op moment dat je deze opendoet. Persoonlijk vind ik dit één van de onhandigste deuren omdat je echt bijna geen plaats hebt dan om uit je douche te stappen. De meest aanbevolen douchedeur is de draaideur. Deze draait open en vereist een stuk minder plaats dan andere deuren.

Grootste voordelen

Het grootste voordeel van een douche draaideur is dat je deze zelf makkelijk kan monteren. Het is zeer eenvoudig om dit te plaatsen en je vindt dit al voor een betaalbare prijs. Ikzelf heb ook een douche met draaideur en het geeft je badkamer een moderne uitstraling. Het is, zoals ik al eerder had vermeld, ideaal voor kleine badkamers. Het vereist zo goed als geen plaats ten opzichte van andere soorten douches. Je kan zelf kiezen of de draaideur naar links of rechts draait.

Minder vuiligheid

Een draaideur in je douche heeft geen randen waardoor er geen vuil kan innestelen. Hierdoor zijn de panelen ook makkelijk schoon te houden en hoef je niet te veel prutswerk te doen.

Losse of vaste draaideur?

Je hebt 2 soorten draaideuren: Een vaste draaideur en een losse. Een vaste draaideur is in een omlijsting zonder rails bevestigd. Het geeft een meer solide uitstraling en zorgt er dus ook voor dat de deur steviger vast staat. Als je de keuze maakt voor glas te gebruiken, moet je niet denken dat dit onveilig is. Dit is een speciaal veiligheidsglas dat minder snel zal splinteren en breken. Het breekt helemaal niet zomaar. Een losse deur is in een omlijsting bevestigd met rails. Deze zit natuurlijk niet zo stevig als een vaste deur. Maar dit wil niet zeggen dat hij per se slechter is. Hierbij moet je je baseren op je persoonlijke voorkeur. Ikzelf verkies een vaste draaideur boven een losse omdat dit gewoon net iets steviger is en een robuuste uitstraling vertoont in mijn badkamer.

Bron: 123vrijwonen.nl